Krumplis fluta "Ízõrzõk" Nemesnádudvar

2017-07-08

sponsored links

                                                                                   

Hozzávalók: 3 db /kb.20 dkg/  krumpli, só, 1 db tojás sárgája, 2 dkg margarin, 3 evõkanál liszt,olaj a sütéshez.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam enyhén sós vízben puhára fõztem. Vizet leöntöttem majd az edénybe krumplinyomóval összetörtem pici sót szórtam rá  a margarint is rátettem és az egészet krumplinyomóval összedolgoztam hagytam hûlni.  Ezután tettem bele a tojás sárgáját és a lisztet majd fakanállal kikevertem. Olajat forrósítottam és a masszából evõkanállal merítettem amit beletettem az olajba és mindkét oldalát megsütöttem.  Mikor kiszedtem az olajból papírtörlõre pakoltam, mi most meggylekvárral ettük de bármilyen kompóttal vagy tejföllel  lehet fogyasztani nagyon finom!
-Mikor a mûsorban láttam elõször arra gondoltam hogy olyan mint a krokett , de nem mert ennek az állaga inkább hasonlít  a tarkedlire mert  jó  puha! Örülök hogy tettem egy próbát:)
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2017/07/...

sponsored links

Keres?s