Krumplis fluta "Ízõrzõk" Nemesnádudvar
sponsored links
Hozzávalók: 3 db /kb.20 dkg/ krumpli, só, 1 db tojás sárgája, 2 dkg margarin, 3 evõkanál liszt,olaj a sütéshez.
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam enyhén sós vízben puhára fõztem. Vizet leöntöttem majd az edénybe krumplinyomóval összetörtem pici sót szórtam rá a margarint is rátettem és az egészet krumplinyomóval összedolgoztam hagytam hûlni. Ezután tettem bele a tojás sárgáját és a lisztet majd fakanállal kikevertem. Olajat forrósítottam és a masszából evõkanállal merítettem amit beletettem az olajba és mindkét oldalát megsütöttem. Mikor kiszedtem az olajból papírtörlõre pakoltam, mi most meggylekvárral ettük de bármilyen kompóttal vagy tejföllel lehet fogyasztani nagyon finom!
-Mikor a mûsorban láttam elõször arra gondoltam hogy olyan mint a krokett , de nem mert ennek az állaga inkább hasonlít a tarkedlire mert jó puha! Örülök hogy tettem egy próbát:)
Jó étvágyat!